5 tipů, jak využít pergolu i v zimě

Lukáš Samek 11.06.2024

5 tipů, jak využít pergolu i v zimě

Pergoly jsou opravdu dokonalé! Na jaře a v létě je zahradní pergola skvělé místo, kde se můžete scházet, bavit se s přáteli a rodinou, relaxovat a užívat si nerušeně vaši zahradu.

V zimě to s pergolou může být o něco těžší, ale i tak z ní můžete vytěžit maximum. V tomto článku se podíváme na možnosti a nápady, jak využít pergoly i během zimy.

Jak ochránit vaši pergolu před živly? Co byste měli udělat, aby byla vaše pergola v chladnějších měsících lákavější? Zde je 5 nápadů na využití pergoly v zimě.

1. Přidejte vysouvací stínění

Svou pergolu můžete uzavřít instalací výsuvných stínících zástěn, které mohou vaši pergolu učinit použitelnější v zimě (a máte i větší soukromí). Přidáním zatahovacích rolet na otevřené strany vaší pergoly zabráníte slunci v teplejších měsících, ale v zimě lze takto pergolu použít k přeměně na takovou příjemnou místnost.

2. Nainstalujte si do pergoly osvětlení

Světla vám mohou usnadnit užívání si pergoly i po západu slunce. My nabízíme osvětlení pergoly přímo LED diodami, nemusíte tak utrácet příliš mnoho peněz za elektřinu.

3. Kupte si dobrý venkovní nábytek

Pokud nemáte nábytek, který je vhodný do každého počasí, měli byste si ho pořídit. Jasně, můžete sedět i na svém současném nábytku, ale v zimním období může tento nábytek být velmi chladný.

4. Vytvořte zdroj tepla

Jak udržujete pergolu v zimě v teple? Někteří lidé si rádi staví venkovní krb u své pergoly, aby měli zdroj tepla. Pokud máte peníze na objednání krbu a dostatek místa ve vaší pergole pro jeho instalaci, bude zábava ve vaší pergole ještě příjemnější. Perfektní jsou i infra zářiče visící ze stropu nebo samostatné.

5. Zútulněte si pergolu

Nyní, když máme nainstalované výsuvné rolety, perfektní a odolný nábytek, světla a i zdroj tepla, je čas vzít si deku, horkou čokoládu a udělat si pohodlí! Pozvěte rodinu nebo přátele na večerní herní večer nebo večeři. Nebo si na konci dlouhého dne jednoduše odpočiňte blízko přírody.

Kdo říká, že musíte strávit zimu jen uvnitř domu? Díky několika jednoduchým změnám bude vaše pergola připravena na zimu!

Pokud ještě pergolu nemáte, nečekejte na jaro, až budou všichni montéři zaneprázdněni, kontaktujte nás ještě dnes a začněte si užívat pergolu i v chladnějším počasí!

blog

Nové články